Ιταλία (Φολίνιο)

Τίτλος προγράμματος: «: Healthy steps to better future “                                                                                     

Χώρα φιλοξενίας: Ιταλία (Φολίνιο)

Συμμετέχουσες χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Λιθουανία και Ιταλία.

Μαρτιο 19

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+  μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και γονείς  επισκέφτηκαν το Φολίνιο της Ιταλίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ομάδες μαθητών από Ισπανία, Πολωνία, Λιθουανία και Ιταλία. Οι μαθητές είχαν τη ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα  παιδιά των άλλων χωρών, να μπουν στις τάξεις, να παρακολουθήσουν το ημερήσιο σχολικό πρόγραμμά τους και να υλοποιήσουν κοινές δράσεις.

Μέρος του προγράμματος ήταν η παρουσίαση παραδοσιακών χορών στον χώρο του σχολείου. Οι μαθητές από κάθε χώρα ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν χορούς του τόπου τους. Ακολούθησε εκμάθηση χορών όπου συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση με θέμα τη Μεσογειακή διατροφή καθώς και  συζήτηση γύρω από θέματα υγιεινής διατροφής. Σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο είχαν την ευκαιρία οι μαθητές  να  παρασκευάσουν ένα υγιεινό  έδεσμα της  χώρας τους. Στον διαγωνισμό που έγινε κέρδισαν το “πρώτο βραβείο υγιεινού εδέσματος” οι μαθητές του σχολείου μας.

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στη μεσαιωνική πόλη Ασίζη. Μετά από μια μικρή περιήγηση στα στενά δρομάκια της πόλης, μια  ανηφορική διαδρομή κατέληγε στο πανέμορφο κάστρο  που χτίστηκε το 1316. Από εκεί ψηλά φαινόταν η ωραιότερη θέα της πόλης.  Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με πεζοπορία στους απέραντους ελαιώνες  που βρίσκονται στους λόφους μεταξύ  των πόλεων Ασίζη και Σπολέτο. Εκεί οι μαθητές είδαν το αιωνόβιο  ελαιόδεντρο του Αγ. Αιμιλιάνου.

Πραγματικά ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!!

 

 

https://photos.app.goo.gl/NdKfYMQJujXvkho6A