Βόλτα στη γειτονιά μας

Στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος η ενότητα «η γειτονιά μου» μας δίνει την αφορμή για μια μικρή περιήγηση στους δρόμους και τα καταστήματα γύρω από το σχολείο μας. Αρχικά είδαμε το γειτονικό μας παντοπωλείο, τον φούρνο απέναντι, το ανθοπωλείο και τα καφέ, και στη συνέχεια βρεθήκαμε στο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας Δόξα Δράμας. Εκεί οι υπεύθυνοι μας δέχτηκαν με χαρά και μας άφησαν να μπούμε στο πολύ όμορφο μουσείο της ομάδας.

Έπειτα ο δρόμος μας έφερε μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Μπήκαμε πρώτα στο εκκλησάκι που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία και ασπαστήκαμε τις εικόνες. Μετά μπήκαμε και στην μεγάλη εκκλησία και ανάψαμε κεράκια.

Η επόμενη στάση μας ήτα το άγαλμα του μακεδονομάχου Παύλου Μελά στο μικρό παρκάκι δίπλα στην εκκλησία. Αφού είπαμε λίγα λόγια για τον ήρωα (πλησίαζε και η μέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα) βγήκαμε  μια φωτογραφία μπροστά από το άγαλμα.

Παρακάτω είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τα σπίτια της γειτονιάς που ήταν κυρίως μονοκατοικίες ή διώροφα κτήρια με μικρές αυλές. Σταθήκαμε βέβαια και στις ελιές και τις ροδιές που βλέπαμε μιας και είχαμε μιλήσει γι΄ αυτές στην ευέλικτη ζώνη όταν συζητούσαμε για το φθινόπωρο.

Λίγο πιο πέρα συναντήσαμε το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, το κρεοπωλείο και το ιχθυοπωλείο. Και φυσικά την παιδική χαρά όπου δεν παραλείψαμε να μπούμε και να παίξουμε για αρκετή ώρα.

Έτσι τελείωσε πολύ όμορα η μικρή βόλτα μας στην αγαπημένη μας γειτονιά.