Βυζαντινός περίπατος στη Δράμα

Στα πλαίσια της “τοπικής ιστορίας”, οι μαθητές της Ε’ τάξης (Ε1 & Ε2 τμήματα) του σχολείου μας, συνοδευόμενοι απ’ τις εκπαιδευτικούς τους, Κυρία Λιθοξοπούλου Δήμητρα και Κυρία Κουρουπάκη Μαρία, την Τρίτη 7/11 πραγματοποίησαν έναν βυζαντινό περίπατο… ένα απολαυστικό ταξίδι στον χρόνο… γνωρίζοντας την ιστορία του τόπου τους.

Μέσα από την τοπική ιστορία, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν κι άλλους λαούς που πέρασαν από τον τόπο μας κι άφησαν τα ίχνη τους στη γλώσσα, στη νοοτροπία, στη συμπεριφορά, όσο και στα μνημεία που μας περιβάλλουν. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στα βυζαντινά τείχη. Εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος των τειχών και τον τρόπο κατασκευής τους σε συνδυασμό με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του ιστορικού κέντρου της Δράμας. Ο περίπατος συνεχίστηκε στο παλιό ρολόι καθώς και στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου. Τέλος, επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας, όπου θαύμασαν τα βυζαντινά νομίσματα και ένα τμήμα από το ηλιακό ρολόι. Γεμάτοι από εμπειρίες και συναισθήματα επέστρεψαν στο σχολείο για να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητές τους.

Ευχαριστούμε θερμά την καταπληκτική, ακούραστη και πάντα χαμογελαστή ξεναγό, την Κα Αγγελική Κόμσιου για την πολύ καλή ξενάγηση. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κάλυψε το κόστος της ξενάγησης

.