Κανόνες ασφάλειας

Τα πρόσωπά των μαθητών και μαθητριών είναι μη αναγνωρίσιμα. Η δημοσίευση των φωτογραφιών στην ιστοσελίδα του σχολείου έγινε κατόπιν γραπτής άδειας των γονέων τους, σύμφωνα με τους κανόνες ασφάλειας που διέπουν το σχολικό δίκτυο.

Περισσότερα Άρθρα...

Η δική μας συναυλία!


Τι ωραία που είναι να κάνεις τη δική σου συναυλία, με τη δική σου μουσική και τα δικά σου αυτοσχέδια μουσικά όργανα!
Αυτή την εμπειρία τη ζήσαμε μια μέρα στο σχολείο με την κυρία μας. Βέβαια η προετοιμασία άρχισε κάποιες μέρες πριν. Συλλέξαμε υλικό (καλαμάκια, κουτιά παπουτσιών, λαστιχάκια, πλαστικά και αλουμινένια τενεκεδάκια, κουτιά από γάλα, μακαρονάκια, όσπρια και ό,τι άλλο είχε τη φαντασία κανείς να φέρει)  και κατασκευάσαμε τα μουσικά μας όργανα, όπως κιθάρα, αυλό, μαράκες, τύμπανα. Αφού τελειώσαμε, αρχίσαμε σε ομάδες να παίζουμε μ΄ αυτά έναν ρυθμό που εμείς βρήκαμε (ενώ μια ομάδα χτυπούσε στήθος- ώμους ?πόδια- χέρια) και τον οποίο παρουσιάσαμε στις άλλες ομάδες. Στο τέλος προσπαθήσαμε να ενώσουμε τις συνθέσεις μας. Εκεί έγινε χαμός! Τι τρελή διασκέδαση!

Eυαγγελία, Ιωάννα - Ε2

Η δική μας βασιλόπιτα!


Η Βασιλόπιτα του Ε2Μια Παρασκευή πρωί, λίγες ημέρες μετά την επιστροφή μας από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, η κυρία μας μας έκανε μια πολύ ωραία έκπληξη. Μόλις μπήκαμε στην τάξη μετά την πρωινή προσευχή, μας είπε να αφήσουμε τις τσάντες μας και να κατεβούμε στην αίθουσα σίτισης του Ολοήμερου. Δεν ξέραμε τι θα κάναμε εκεί. Φανταζόμασταν βέβαια διάφορα. Όταν είδαμε τα υλικά πάνω στον πάγκο καταλάβαμε.

Περισσότερα...

Γιορτή για τα 100 Χρόνια από την απελευθέρωση της Δράμας

Στην αυλή του Σχολείου μας το βράδυ της 30ης Μαΐου 2013, έγινε εκδήλωση από το μουσικό σχολείο. Στην μουσική εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Δράμας, ακούστηκαν νανουρίσματα και παραδοσιακά τραγούδια, υπό το φως της σελήνης.

Περισσότερα...

Μαθαίνω για τη στοματική υγιεινή - προστατεύω τα δόντια μου


Μαθαίνω για τη στοματική υγιεινή - προστατεύω τα δόντια μου

Περισσότερα...

Τα χελιδονίσματα


Από την αρχαιότητα τα παιδιά γιόρταζαν το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης και των χελιδονιών με τα «χελιδονίσματα». Κρατώντας το ομοίωμα ενός χελιδονιού, τριγυρνούσαν τραγουδώντας τη «χελιδόνα». Το έθιμο της 

Περισσότερα...