Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Κανόνες ασφάλειας

Τα πρόσωπά των μαθητών και μαθητριών είναι μη αναγνωρίσιμα. Η δημοσίευση των φωτογραφιών στην ιστοσελίδα του σχολείου έγινε κατόπιν γραπτής άδειας των γονέων τους, σύμφωνα με τους κανόνες ασφάλειας που διέπουν το σχολικό δίκτυο.

Περισσότερα Άρθρα...

Επίσκεψη σε χαλβαδοποιείο


ΧαλβαδοποιείοΜε το σχολείο μου πήγαμε οι τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ στα Κύργια για να παρακολουθήσουμε πως φτιάχνεται ο ομώνυμος χαλβάς. Όταν φτάσαμε, μπήκαμε μέσα και είδαμε έναν μεγάλο χώρο όπου είχε πολλά μηχανήματα. Το πρώτο που μας έδειξαν είναι πως φτιάχνεται το παστέλι, με γλυκόζη και σουσάμι. Αφού μας έδωσαν να δοκιμάσουμε μας

Περισσότερα...

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Α2


Την Τετάρτη (6-3-2013) πήγαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας. Εκεί είδαμε πολλά εκθέματα: Κοσμήματα, αγγεία, σπαθιά, νομίσματα, σκεύη, αργαλειό, λυχνάρια, αγάλματα, χαυλιόδοντα από μαμούθ, μαρμάρινη σαρκοφάγο.

Μάθαμε πολλά και περάσαμε τέλεια. Θέλουμε να ξαναπάμε.

Τα παιδιά του Α2

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Στάδιο Δράμας


Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Στάδιο Δράμας

   Στις 31 Οκτωβρίου πήγε όλο το σχολείο εκδρομή στο Εθνικό Στάδιο Δράμας. Πήγαμε εκεί για να διασκεδάσουμε και να γυμναστούμε. Ευτυχώς που είχε καλό καιρό!

   Το πρώτο πράγμα που προσέξαμε ήταν ότι το στάδιο είναι πολύ μεγάλο και ότι έχει πολλές αίθουσες προπόνησης. Στην αρχή παίξαμε. Μετά ήρθε μια κυρία που ήταν γυμνάστρια και μας έδειξε διάφορα αθλήματα. Μας εξήγησε γιατί ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για την υγεία του ανθρώπου.

   Μας άρεσε πολύ εκεί και θέλουμε να ξαναπάμε!

Επίσκεψη στην Οικολογική Κίνηση Δράμας


Επίσκεψη στην Οικολογική Κίνηση Δράμας  Η Δ΄ τάξη επισκεφτήκαμε την Οικολογική Κίνηση Δράμας στις 10 Οκτωβρίου του 2012. Σκοπός μας ήταν να μάθουμε για το νερό γιατί ασχοληθήκαμε μ΄ αυτό το θέμα στο 2ο κεφάλαιο του μαθήματος της Γλώσσας.

  Εκεί μας έδειξαν μικρά φιλμάκια σχετικά με το νερό και μετά συζητήσαμε. Μάθαμε πολλά και σημαντικά πράγματα.

  Μας εντυπωσίασαν τα φιλμάκια γιατί έδιναν ευχάριστα πολλές πληροφορίες. Ακόμα μας εντυπωσίασαν αυτά που μας είπε για το νερό ο υπεύθυνος της Οικολογικής Κίνησης. Περάσαμε όμορφα.

Επίσκεψη στο ¨Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας¨


Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας  Στις 21 Σεπτεμβρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στον κινηματογράφο Ολύμπια για να παρακολουθήσει ταινίες μικρού μήκους.

  Εκεί είδαμε ταινίες που είχαν μικρή διάρκεια (γι΄ αυτό λέγονται μικρού μήκους) και που ήταν της Ρουμανικής Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου. Αυτό μας το είπε μια κυρία που μας καλωσόρισε και μας ενημέρωσε

Περισσότερα...

Επίσκεψη στο Εργαστήριο ραδιοφώνου: «παίζουμε ραδιόφωνο»


Επίσκεψη στο Εργαστήριο ραδιοφώνου: «παίζουμε ραδιόφωνο»Οι μαθητές της τετάρτης τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας πήγαμε στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δράμας όπου φιλοξενούνταν το πρόγραμμα του εργαστηρίου ραδιοφώνου.

Εκεί πήγαμε για να μάθουμε για το ραδιόφωνο ως μέσο ενημέρωσης, επικοινωνίας και διασκέδασης. Ακόμα, είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε οι ίδιοι παραγωγοί ραδιοφωνικής εκπομπής!

Η υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Άννα Πασχαλίδου, η οποία είναι

Περισσότερα...